EL RESUM ELS PRIMERS A CONÈIXER EL VÍ

L'Empordà, i concretament Empúries, va ser de les primeres zones a la península a
conèixer la cultura de la vinya i el ví.
Les primeres dades conten que la vinya va arribar al segle VI aC. Els vins d'Emporiae
i de la Tarraconense són coneguts ja tant als mercats interiors com a províncies de
l'imperi romà. També són anomenats en diferents textos de Plini, Marcial, i Sili Itàlic.

A l'edat mitjana les vinyes anaren creixent a l'empara d'abadies i monestirs. Amb el temps, els vins elaborats per aquesta regió s'anaren popularitzant i esmentats per
intel.lectuals vinguts de França i Anglaterra.

Però a finals del segle XIX, l'any 1879, la plaga de la fil.loxera va aparèixer en una
vinya a Rabòs d'Empordà, i amb el seu avanç imparable va arruinar totalment la
pròspera viticultura empordanesa. Tot i així cal dir que mai més no s'ha recuperat
l'extensió de terreny ocupada per la vinya abans de la plaga.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Paraules agudes,planes,esdrúixoles

demanen un any de presó per matar a un gos