EL RESUM ELS PRIMERS A CONÈIXER EL VÍ
L'Empordà, i concretament Empúries, va ser de les primeres zones a la península a
conèixer la cultura de la vinya i el ví.
Les primeres dades conten que la vinya va arribar al segle VI aC. Els vins d'Emporiae
i de la Tarraconense són coneguts ja tant als mercats interiors com a províncies de
l'imperi romà. També són anomenats en diferents textos de Plini, Marcial, i Sili Itàlic.
A l'edat mitjana les vinyes anaren creixent a l'empara d'abadies i monestirs. Amb el temps, els vins elaborats per aquesta regió s'anaren popularitzant i esmentats per
intel.lectuals vinguts de França i Anglaterra.
Però a finals del segle XIX, l'any 1879, la plaga de la fil.loxera va aparèixer en una
vinya a Rabòs d'Empordà, i amb el seu avanç imparable va arruinar totalment la
pròspera viticultura empordanesa. Tot i així cal dir que mai més no s'ha recuperat
l'extensió de terreny ocupada per la vinya abans de la plaga.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada